Nieuws

Nieuw investeringsfonds AVerest  Capital  van start met 15 miljoen euro

13 januari 2020

Nieuw investeringsfonds AVerest  Capital  van start met 15 miljoen euro

In de eerste closing van het nieuwe investeringsfonds AVerest Capital, dat in december 2019 van start is gegaan, hebben 16 investeerders 15 miljoen euro bijeengebracht. De komende vijf maanden zal het fondskapitaal worden uitgebreid tot circa 25 miljoen euro (final close). AVerest Capital richt zich op middelgrote Nederlandse (familie)bedrijven met een sterk track-record die goed gepositioneerd zijn om in te spelen op groeimogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen. AVerest wordt gefund door succesvolle Nederlandse (oud)ondernemers en oprichters Albert Koops en Vincent Pieterson.

Bedrijven in transitie  

AVerest Capital stapt in bij bedrijven die aan de vooravond staan van een transitie. Dit kan online, digitaal of een andere nieuwe ontwikkeling zijn. Focus ligt op bedrijven actief in de (technische) groothandel, bouw- en installatiebranche, de maakindustrie, agri & food, of (zakelijke) dienstverlening. Oprichters Albert Koops en Vincent Pieterson combineren hun jarenlange ervaring met een breed netwerk van (oud)ondernemers en een pragmatische aanpak.  
 


Menselijk kapitaal 

Albert Koops: “We zijn als investeerder zeer betrokken bij de bedrijven. Wij zitten regelmatig letterlijk bij de oprichter of eigenaar aan de keukentafel. Samen bekijken we hoe we het beste de gewenste groei en transitie kunnen behalen. Voorop staat dat wij willen meebouwen aan succes.” Koops en Pieterson zijn op zoek naar participaties die klaar zijn voor een nieuwe ontwikkeling om zo groei te versnellen of rendement te verbeteren. Pieterson: “Dit kan bijvoorbeeld een transitie naar online zijn, een technologische ontwikkeling of het aanboren van een geheel nieuwe markt. Er moet groeipotentieel inzitten. Daarbij vinden wij het belangrijk dat er een gecommitteerd managementteam zit, waarmee we graag om de tafel zitten. Wij doen ons huiswerk goed en verwachten dat ook van de ondernemers. Onze drijfveer is om samen met de ondernemers het maximale uit hun bedrijf te halen en wij ondersteunen hen daarin graag met onze expertise.” 


Eerste investering

AVerest Capital verwacht de eerste investering in januari te kunnen voltooien. Dit betreft een onderneming in een marktniche met groeimogelijkheden in zowel technologische vernieuwing als groei door middel van Buy en Build. Daarnaast zijn met meerdere bedrijven intentieverklaringen getekend.
 


Oprichters 

Oprichter Albert Koops was bijna 18 jaar als Equity Partner verantwoordelijk voor de Corporate Finance praktijk van BDO. Ook zat hij in de Steering Committee van BDO International. Voordat Koops bij BDO ging werken is hij in 1989 zijn carrière gestart bij Van den Boom Groep, waar hij verantwoordelijk was voor de MKB-markt. Gedurende zijn 30-jarige carrière heeft Albert meer dan 250 ondernemers begeleid bij koop en verkoop van bedrijven, zowel nationaal als internationaal en in diverse branches, waaronder de maakindustrie, agri & food, groothandel en zakelijke dienstverlening. In 2016 heeft Albert  de ‘Life Time Achievement Award' ontvangen voor zijn verdiensten in de fusie & overname markt. Vanaf oktober 2018 is hij samen met Vincent Pieterson gestart met AVerest Capital.  
 
Oprichter Vincent Pieterson werkte voorheen als Managing Director bij RTL Ventures. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de portefeuille van snelgroeiende innovatieve bedrijven zoals Squla, Miinto en Sizz. Pieterson was daarnaast eindverantwoordelijk voor nieuwe investeringen en succesvolle exits aan gerenommeerde (internationale) partijen, waaronder Vodafone, Levine Leichtman, Bestseller, Tripadvisor en de Persgroep (nu: DPG Media). Voor zijn RTL-periode werkte Vincent als Consultant bij BDO Corporate Finance. Vanaf oktober 2018 is hij samen met Albert Koops gestart met AVerest Capital.