Nieuws

Zwapex versnelt groei met partner AVerest Capital

10 februari 2020

Zwapex versnelt groei met partner AVerest Capital

Zwapex Groep kondigt vandaag aan dat zij een samenwerking aangaat met AVerest Capital. Met de toetreding van AVerest Capital als investeerder kan Zwapex haar ambitieuze groeistrategie versnellen en haar marktleiderspositie verder uitbouwen. Het solide bedrijf heeft daarom op dit moment ruimte voor nieuw personeel om deze groei te verwezenlijken. 

Groeimogelijkheden

Albert Koops, managing partner AVerest Capital licht toe: “Zwapex is een sterk bedrijf en expert en marktleider op het gebied van afdichtingen. Ze zijn een goede partner voor de bouw en installatiebranche met hun kennis in brandbescherming en voegafdichtingen in bijna alle disciplines. Ook hebben ze een sterke reputatie in de markt en een scala aan zeer loyale klanten door heel Nederland. Wij zijn erg enthousiast over de groeimogelijkheden van Zwapex en de samenwerking met de ondernemende en toegewijde directie.” Vincent Pieterson, managing partner AVerest Capital: “Zwapex is een innovatief bedrijf met een sterk trackrecord. Ze bieden goede oplossingen voor modulaire bouw en spelen slim in op vraagstukken bij het energieneutraal maken van gebouwen. Ook is Zwapex actief met CO2-reductie en lean bouwen. Wij zien hele goede mogelijkheden om hen te helpen hun positie verder uit te bouwen, onder andere door middel van overnames.” 


Verstevigen marktpositie door overnames

Het van oorsprong Rotterdamse bedrijf Zwapex bestaat sinds 1973 en heeft zich niet alleen ontwikkeld tot de expert op het gebied van afdichtingen, maar ook in bouwkundige brandbescherming, milieu-afdichtingen en in de petrochemie. Zwapex heeft zich in de afgelopen jaren met enkele overnames versterkt in de markt. Volgens Marco Hobbel en Ton van Bohemen past de investering van AVerest Capital perfect in de lange termijnvisie van de onderneming. Hobbel: “Zwapex is flink gegroeid de afgelopen jaren. De investering van AVerest geeft ons de mogelijkheid om deze groei verder te verwezenlijken en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor verstevigen we onze positie van marktleider We zijn een goed en solide bedrijf en klaar voor de toekomst. Ook zijn we op zoek naar personeel, zowel naar ervaren mensen als naar leerlingen.” Van Bohemen: “Wij trekken intensief op met onze opdrachtgevers en hebben ons ontwikkeld als kennispartner voor onze aannemers. Hierbij staan flexibiliteit en daadkracht centraal. Door de investering van AVerest  kunnen we ons meer richten op innovatie, waardoor we onze klanten nog beter kunnen ontzorgen. AVerest is een waardevolle partner voor Zwapex in het realiseren van onze doelstellingen. Wij kijken uit naar een prettige en productieve samenwerking.” 


Over Zwapex

Zwapex is een innoverende marktleider op het gebied van afdichtingen. Zwapex heeft kennis van voegafdichtingen in veel verschillende disciplines. Projecten van Zwapex zijn onder meer Pontsteiger, Montevideo, Coopvaert, Waterstadtoren, Centraal Station Antwerpen en Beeld en Geluid. Daarnaast kan Zwapex worden ingeschakeld voor het verwerken van bodembeschermende voegmassa’s in vloeistofdichte verhardingsconstructies en bij projecten op het gebied van bouwkundige brandbescherming.  

 

 


Over AVerest

AVerest Capital is de betrokken investeerder die Nederlandse bedrijven helpt bij groei en transitie. AVerest richt zich op middelgrote Nederlandse (familie)bedrijven met een sterk track-record die goed gepositioneerd zijn om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. De oprichters combineren hun jarenlange ervaring met een breed netwerk van (oud-) ondernemers en een pragmatische aanpak. Samen met de ondernemer bouwt het management aan succes door actieve en persoonlijke begeleiding.