Onze aanpak

Wij maken het verschil door actief ons netwerk en expertise in te zetten

Focus

AVerest is DE partner voor bedrijven om hun groei-, rendements- en overdrachtsdoelstellingen te realiseren

Ons Fonds

Bij closing zal AVerest Capital een omvang hebben van EUR 25 – EUR 30 miljoen

Onze aanpak

Wij maken het verschil door actief ons netwerk en expertise in te zetten

Wij zijn een onafhankelijke investeringsmaatschappij die zich richt op investeringen in Nederlandse (familie)bedrijven in het middensegment van de markt. Investeerders in het Fonds zijn (oud)ondernemers uit ons en hun netwerk. 

Wij maken het verschil door samen met onze Partners actief ons netwerk en expertise in te zetten voor de bedrijven waarin we investeren om hen daarmee toegevoegde waarde te bieden in pre-exit, management buy-in-, management buy-out, groei- en rendementsverbeteringstrajecten.

"AVerest helpt ondernemers en ondernemingen te groeien"

De kracht

van AVerest Capital is het brengen van strategische, financiële en operationele marktkennis, een uitgebreid netwerk en toegang te bieden tot groeikapitaal. Groei wordt gerealiseerd door te investeren in ondernemingen waarmee gezamenlijk een groeistrategie wordt opgesteld. Samen met betrokken (oud) ondernemer(s) en management werken wij aan het succes.

Focus

AVerest is DE partner voor bedrijven om hun groei-, rendements- en overdrachtsdoelstellingen te realiseren

Wij streven ernaar om meerderheidsbelangen te verwerven in middelgrote bedrijven met een hoofdvestiging in Nederland. Wij hebben een bovengemiddelde interesse voor bedrijven met een innovatief en duurzaam karakter. De investeringscriteria van AVerest Capital zijn:

Investeringscriteria 

  • Sterk management
  • EBITDA  Euro 1 – 2,5 miljoen
  • Nederlandse hoofdvestiging
  • Positieve operationele kasstroom
  • Omzet tussen Euro 10 miljoen en Euro 60 miljoen
  • Gecommitteerd management en verkopende aandeelhouders
  • Meerderheidsbelang of mogelijkheid tot meerderheidsbelang op korte termijn
  • Investeringsbehoefte tussen de Euro 5 miljoen en Euro 10 miljoen per transactie
  • Mogelijkheden om waarde te creëren door onder meer Buy & Build of rendementsverbetering
  • Actief in de maakindustrie, food&agri, bouw- en installatiebranche, (technische) groothandel of (zakelijke) dienstverlening

 

Focus vinden wij erg belangrijk. Dat betekent ook dat wij in een aantal sectoren niet zullen investeren: Overheid gerelateerde markten, High-tech, Bio-tech, Vastgoed, Fysieke Retail.

Ons Fonds

Bij closing zal AVerest Capital een omvang hebben van EUR 25 – EUR 30 miljoen

Een aantal investeerders heeft zich reeds gecommitteerd AVerest Capital financieel en met expertise en betrokkenheid te zullen ondersteunen. Dit stelt ons in staat de eerste investeringen waarover wij in gesprek zijn te faciliteren.

Wij gaan graag 1-op-1 om tafel met ondernemers om elkaar beter te leren kennen en het gesprek aan te gaan over mogelijkheden voor een pre-exit, management buy-out/management buy-in, buy-and-build of rendementsverbeteringstrajecten.

'Wij gaan graag het gesprek aan met ambitieuze ondernemers die een ‘match’ zien met AVerest als DE partner voor hun groeiambitie of die graag eens met ons willen sparren over hun uitdagingen'