Onze aanpak

Samen met ondernemers

Focus

AVerest is de partner voor bedrijven om hun groei-, rendements- en overdrachtsdoelstellingen te realiseren

Ons Fonds

Bij closing zal AVerest Capital een omvang hebben van € 25 – € 30 miljoen

Onze aanpak

Samen met ondernemers

AVerest Capital is als investeerder zeer betrokken bij de bedrijven waarin zij investeert. Wij vinden het belangrijk dat er een gecommitteerd managementteam zit. Regelmatig zitten we letterlijk bij de eigenaar aan de keukentafel om samen te bekijken hoe de gewenste groei of transitie het beste behaald kan worden. Onze drijfveer is om samen met de ondernemers het maximale uit hun bedrijf te halen.

"AVerest helpt ondernemers en ondernemingen te groeien"

Netwerk en expertise

De kracht van AVerest Capital is het bij elkaar brengen van strategische, financiële en operationele marktkennis, een uitgebreid netwerk en toegang tot groeikapitaal. Samen met betrokken (oud) ondernemer(s) en management werken wij aan succes. Wij maken het verschil door samen met onze partners actief ons netwerk en expertise in te zetten om daarmee toegevoegde waarde te bieden in pre-exit, management buy-out, groei- en rendementsverbeteringstrajecten.

 

De volgende stap

Wij richten ons op middelgrote Nederlandse (familie)bedrijven die actief zijn in de (technische) groothandel, bouw- en installatiebranche, de maakindustrie, agri, food of (zakelijke) dienstverlening. Deze ondernemingen hebben een sterk trackrecord en zijn goed gepositioneerd om in te spelen op groeimogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen. Dit kan een transitie naar online zijn, een technologische ontwikkeling of het aanboren van een geheel nieuwe markt.

Focus

AVerest is de partner voor bedrijven om hun groei-, rendements- en overdrachtsdoelstellingen te realiseren

Wij streven ernaar om meerderheidsbelangen te verwerven in middelgrote bedrijven met een hoofdvestiging in Nederland. Wij hebben een bovengemiddelde interesse voor bedrijven met een innovatief en duurzaam karakter. De investeringscriteria van AVerest Capital zijn:

Investeringscriteria 

  • Sterk management
  • EBITDA  € 1 – 2,5 miljoen 
  • Nederlandse hoofdvestiging
  • Positieve operationele kasstroom
  • Omzet tussen € 10 miljoen en € 60 miljoen
  • Gecommitteerd management en verkopende aandeelhouders
  • Meerderheidsbelang of mogelijkheid tot meerderheidsbelang op korte termijn
  • Investeringsbehoefte tussen de € 5 miljoen en € 10 miljoen per transactie
  • Mogelijkheden om waarde te creëren door onder meer Buy & Build of rendementsverbetering
  • Actief in de maakindustrie, food&agri, bouw- en installatiebranche, (technische) groothandel of (zakelijke) dienstverlening

 

Focus vinden wij erg belangrijk. Dat betekent ook dat wij in een aantal sectoren niet zullen investeren: Overheid gerelateerde markten, High-tech, Bio-tech, Vastgoed, Fysieke Retail.

Ons Fonds

Bij closing zal AVerest Capital een omvang hebben van € 25 – € 30 miljoen

Een aantal investeerders heeft zich reeds gecommitteerd AVerest Capital financieel en met expertise en betrokkenheid te zullen ondersteunen. Dit stelt ons in staat de eerste investeringen waarover wij in gesprek zijn te faciliteren.

Wij gaan graag 1-op-1 om tafel met ondernemers om elkaar beter te leren kennen en het gesprek aan te gaan over mogelijkheden voor een pre-exit, management buy-out/management buy-in, buy-and-build of rendementsverbeteringstrajecten.

'Wij gaan graag het gesprek aan met ambitieuze ondernemers die een ‘match’ zien met AVerest als de partner voor hun groeiambitie of die graag eens met ons willen sparren over hun uitdagingen'