Over ons

Resultaatgericht, betrokken en recht door zee

Over ons

Wij werken graag met je samen. De teamgedachte is voor ons essentieel: samen, open, deskundig maar zeker ook met oog voor plezier.

Onze kernwaarden zijn: integriteit, samenwerken, leiderschap, KISS, openheid, FUN en duurzaamheid. Op basis van deze kernwaarden zetten wij graag ons eigen netwerk, kennis en expertise in. Op die manier creëren wij de optimale kruisbestuiving tussen ons, onze investeerders en het management en mede-aandeelhouders van de bedrijven waarin we participeren.

Albert Koops

Managing Partner

Strategie
Groei
Buy & Build

Linkedin

06- 21586193

albert@averest.nl

Albert is mede-oprichter en managing-partner van AVerest Capital. Voordat Albert in oktober 2018 AVerest Capital oprichtte was hij sinds 2001 als Equity Partner verantwoordelijk voor de Corporate Finance praktijk van BDO.

In deze rol was hij verantwoordelijk voor Fusies & Overnames, de Waarderingspraktijk, Debt Advisory en enige jaren voor Business Restructuring. Albert zat in de Steering Committee van BDO International. Voordat hij in 1995 bij BDO ging werken is Albert in 1989 zijn carrière gestart bij Van den Boom Groep, waar hij verantwoordelijk was voor de MKB-praktijk. Gedurende zijn 30-jarig carrière heeft Albert meer dan 250 ondernemers begeleid bij koop en verkoop van bedrijven, zowel nationaal als internationaal en in diverse industrieën, waaronder de maakindustrie, agri & food, groothandel en zakelijke dienstverlening.

In 2016 heeft Albert van zijn collega’s uit de Fusie- en Overnamemarkt de Life Time Achievement Award ontvangen voor zijn verdiensten in de Fusie & Overname markt. Albert komt zelf uit een ondernemersgezin waarbij zijn vader  een succesvol installatiebedrijf had in het Noorden van het land, en 2 broers respectievelijk eigenaar waren van een installatiebedrijf en een ICT bedrijf. Tevens heeft Albert in de RvC, RvA of Stichtingsbestuur van een aantal bedrijven gezeten. Albert krijgt veel energie van gesprekken met ondernemers waarbij naast het zakelijke aspect de mensenkant sterk wordt belicht.

Vincent Pieterson

Managing Partner

Strategie
Innovatie en duurzaamheid
Business intelligence

Linkedin

06- 53312517

vincent@averest.nl

Vincent is mede-oprichter en managing-partner van AVerest Capital. Voordat Vincent in oktober 2018 AVerest Capital oprichtte werkte hij als Managing Director bij RTL Ventures. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de portefeuille snelgroeiende innovatie bedrijven.

Vanuit deze hoedanigheid trad hij oa op als actief betrokken sparringpartner voor oprichters/management en had hij ook regelmatig zitting in Raad van Advies of Raad van Commissarissen van portfoliobedrijven. Hiernaast was hij eindverantwoordelijk voor nieuwe investeringen en succesvolle exits aan gerenommeerde (internationale) partijen waaronder Vodafone, Bestseller, Tripadvisor, de Persgroep en Levine Leichtman. Voor RTL werkte Vincent bij BDO Corporate Finance. Binnen AVerest Capital richt Vincent zich voornamelijk op dealmaking, strategie, innovatie en duurzaamheid binnen de portfolio bedrijven. Vincent krijgt er energie van om samen met ondernemers het maximale uit hun bedrijf te halen en hen met zijn expertise te ondersteunen.

Reinier Luitingh

Investment Director

Operational excellence
Business Insights
Financiering

Linkedin

06- 16364858

reinier@averest.nl

Reinier is Investment Manager bij AVerest Capital. Voordat Reinier in dienst trad bij AVerest Capital was hij CFO van Flinders (marktleider in het premium home & living segment) voor meer dan twee jaar.

Mede door Reinier zijn bijdrage is Flinders een snelgroeiende organisatie geworden met een winstgevende operatie met als eindresultaat een verkoop van de aandelen aan Nine United A/S eind 2020. Voor Flinders was Reinier werkzaam bij RTL Ventures (investeringsvehicle van RTL NL) als Investment Manager. Tijdens zijn dienstverband bij RTL Ventures heeft Reinier een aantal succesvolle aan- en verkopen begeleid. Reinier was lid van de Raad van Advies en strategisch partner van diverse portfolio bedrijven. Reinier is zijn carrière begonnen bij de Rabobank als trainee. Na zijn traineeship heeft hij vier jaar bij Rabobank gewerkt. Bij de Rabobank heeft Reinier de fijne kneepjes van het financieren geleerd en veel kennis opgedaan van diverse sectoren.  

Met zijn ervaring als directielid in een snelgroeiende scale-up, in combinatie met het hebben van een duidelijke strategische visie, weet Reinier wat het is om onder hoge druk een onderneming te besturen. Reinier krijgt er enorm veel energie van om zijn opgedane kennis toe te passen bij ondernemingen en samen te werken met anderen. Reinier is een echte teamspeler, doelgericht en zet de mens centraal.  

Talent

Wij zijn geregeld op zoek naar talent ter versterking van onze portfoliobedrijven of potentiële portfoliobedrijven. Dus ben je een enthousiaste, ondernemende gedreven professional met een commerciële, strategische, financiële achtergrond en denk je dat je goed tot je recht komt aarzel dan niet om een bericht naar één van ons te sturen.

Wij gaan graag ook het gesprek aan met ambitieuze studenten die in het AVerest team of één van de portfoliobedrijven stage willen lopen. Een idee over wat jij wil bijdragen EN uit de stage wil halen voor je zelf is een pré.

Onze Investeerders

De investeerders achter AVerest Capital zijn ondernemers en oud-ondernemers met track-record in uiteenlopende sectoren en met aanvullende ervaringen.

Hiernaast investeert het fondsmanagement zelf substantieel mee, wat nog eens extra onze betrokkenheid bij het Fonds en onze portfoliobedrijven onderstreept en waarborgt dat je gedurende de volledige investeringsperiode weet dat wij je eerste aanspreekpunt zijn.

'Wij gaan graag het gesprek aan met ondernemers die meer willen weten over hoe AVerest hen als betrokken partner kan helpen bij de verdere groei en continuering van hun bedrijf'