Nieuws

AVerest Capital investeert in lifestyle en fashion merk Zusss

30 april 2021

AVerest Capital investeert in lifestyle en fashion merk Zusss

AVerest Capital verwerft een meerderheidsbelang in Zusss. Zusss is een van oorsprong Nederlands merk waar lifestyle en fashion hand in hand gaan. Zusss geeft inspiratie via diverse social media kanalen en verkoopt haar collectie via dealers en eigen website zusss.nl. Met de toetreding van AVerest Capital als investeerder zal Zusss versneld verder bouwen aan de ontwikkeling van haar collecties en distributiekanalen.

Klaar voor de toekomst

Zusss heeft zich sinds haar oprichting door Sietske van Hartingsveldt en Femke Van der Hoef ruim 12,5 jaar geleden ontwikkeld tot een bekend en geliefd merk. Door krachtig in te spelen op social media is een bedrijf ontstaan met meer dan 250.000 volgers op oa Facebook, Instagram en Pinterest en meer dan 400 verkooppunten in de Benelux. De komende jaren zal er nog sterker worden ingezet op verbreding van de collectie, verhoging van de naamsbekendheid en de online positionering van Zusss via verschillende kanalen.  Door focus op verbreding en versteviging van bedrijfsprocessen en organisatie moet er meer ruimte voor Sietske en Femke ontstaan om zich bezig te houden met deze strategische groei.

Samen groeien

Albert Koops, managing partner AVerest Capital licht toe: “Zusss heeft een hele duidelijke en geliefde positie opgebouwd bij haar trouwe klanten en volgers. Het is aan ons als betrokken investeerder om samen met Femke en Sietske en het team van Zusss deze positie te behouden en de onderneming verder uit te bouwen” Zusss heeft met haar merk, producten, klanten en dealers een unieke positionering en relatie. Op het vlak van distributie, collectionering en marketing zijn er nog veel mogelijkheden voor groei. Vincent Pieterson, managing partner AVerest Capital: “Wij hebben de afgelopen periode de onderneming en haar oprichters goed leren kennen. Vanuit AVerest en onze ervaringen in omnichannel en home&living zien wij goede mogelijkheden Zusss te ondersteunen in haar groeiambitie door onder andere uitbreiding van haar collecties en distributiemogelijkheden.”

Sietske van Hartingsveldt, oprichter van Zusss, geeft aan veel mogelijkheden te zien voor Zusss in de nieuwe situatie. “Door professionalisering en versterking van de organisatie hebben wij het afgelopen jaar al veel operationele zaken los kunnen laten. Dat heeft ons de ruimte gegeven om niet alleen in, maar ook aan ons bedrijf te werken. Met AVerest Capital erbij aan boord als investeerder krijgen we de kans om onze groeiambities nog verder waar te maken.”

Femke van der Hoef, oprichter van Zusss: "13 jaar geleden zijn we met heel veel passie en creativiteit op de zolderkamer gestart, niet durven dromen dat we na 13 jaar zo`n onwijs mooi bedrijf zouden hebben. Ieder detail, ieder product en elke collega, we hebben deze keuzes heel bewust met veel gevoel gemaakt. Ook deze stap met AVerest Capital maken we heel bewust en met een goed gevoel.”

Over Zusss

Zusss…… een van origine Nederlands merk waar lifestyle en fashion hand in hand gaan. De onderneming is in 2008 opgericht door de zussen Sietske van Hartingsveldt en Femke van der Hoef.  De onderneming biedt een uitgebreide collectie van kleding, schoenen en tassen tot een steeds bredere lijn producten voor in huis, bad & bed en koken&tafelen. Inmiddels staat er een professioneel bedrijf met een sterk en gedreven team van 30 medewerkers. 

Over AVerest Capital

AVerest Capital is de betrokken investeerder die Nederlandse bedrijven helpt bij groei en transitie. AVerest richt zich op middelgrote Nederlandse (familie)bedrijven met een sterk track-record, die goed gepositioneerd zijn om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. De oprichters combineren hun jarenlange ervaring met een breed netwerk van (oud-) ondernemers en een pragmatische aanpak. Samen met de ondernemers bouwt het management aan succes door actieve en persoonlijke begeleiding.