Nieuws

Investeerder AVerest koopt meerderheidsbelang in relatiegeschenkenbedrijf

7 oktober 2021

Investeerder AVerest koopt meerderheidsbelang in relatiegeschenkenbedrijf

Investeerder AVerest Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Stegman, een bedrijf voor relatiegeschenken in het Noord-Hollandse Schagen. AVerest wil het bedrijf verder uitbouwen door autonome groei, en nieuwe overnames in soortgelijke sectoren.

Het gaat om een belang van 70%. De partijen willen geen overnameprijs bekendmaken. De overige 30% blijft in handen van Eveline Bakker, die het familiebedrijf samen met haar moeder Irene Stegman in 1991 is gestart, en haar echtgenoot Jerry Bakker die directeur blijft van het bedrijf. Stegman boekte vorig jaar een omzet van ongeveer €15 mln en telt op dit moment ruim twintig medewerkers.

Stegman begon bijna dertig jaar geleden als bedrijf in de verkopen van kerstpakketten en relatiegeschenken. Inmiddels haalt het bedrijf een groot deel van zijn omzet uit zijn onlinegeschenkenplatform met de naam 'Persoonlijke Noot'.

'Dat biedt bedrijven de gelegenheid hun medewerkers of hun relaties in het zonnetje te zetten, bijvoorbeeld via een onlinevideoboodschap', licht Pieterson desgevraagd toe. 'Met het vele thuiswerken en videovergaderingen door corona is deze toepassing voor bedrijven steeds belangrijker geworden', vult Koops aan. 'We zien deze niche dan ook als een groeimarkt.'