Nieuws

Luxform sluit zich aan bij merkenplatform ArliHemsson

19 november 2021

Luxform sluit zich aan bij merkenplatform ArliHemsson

Luxform, een Europese speler in buitenverlichting, is overgenomen door het snelgroeiende ArliHemsson, het platform waar onder andere home & living merken Fairybell, Cinderella, Ted Sparks en Damai deel van uitmaken. Door de acquisitie groeit de groep naar ruim EUR 40 miljoen omzet met een krachtige omnichannel positie.

Vanuit Kampen ontwerpt, distribueert en verkoopt Luxform meer dan 200 producten onder de eigen merknaam. De producten zijn onder te verdelen in vier categorieën: solar, laag voltage, batterij en 220 volt. Via haar eigen verkoopapparaat, een netwerk van distributeurs en lokale agenten verkoopt Luxform de producten in 23 verschillende landen. De eigen Benelux markt, het Verenigd Koninkrijk en de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) vormen de grootste afzetmarkten voor Luxform. In deze gebieden is Luxform de afgelopen jaren enorm gegroeid. Ook in Scandinavië, Frankrijk, Spanje en Portugal is het bedrijf de afgelopen jaren goed vertegenwoordigd. Luxform levert onder meer aan gerenommeerde tuincentra en doe-het-zelfbedrijven. 

De huidige eigenaren, Chris Groothuizen en Henri van Bruggen, zochten een partij die de onderneming kon ondersteunen in haar snelle groei en daarnaast opvolging in het management kon bieden. Marktlink Fusies en Overnames heeft hen bijgestaan bij deze zoektocht. “Wij zien in deze markt een verdere consolidatie, Luxform heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in productvernieuwing, branding en distributiekanalen. Met ArliHemsson is de perfecte partner gevonden om deze groei verder te continueren,” aldus Fredrik Jonker van Marktlink Fusies & Overnames. 

Wederzijdse versterking in distributie

“In de markten waarin wij actief zijn, is ruimte voor versnelde groei. In onze bestaande markten kunnen wij ons klantenbestand uitbreiden, terwijl deze overname ook cross-selling mogelijkheden met zich meebrengt,” aldus Chris Groothuizen van Luxform. “De producten van Luxform sluiten uitstekend aan bij die van Fairybell (o.a. bekend van de gepatenteerde LED-kerstbomen) daarnaast heeft ArliHemsson een sterk platform gebouwd wat Luxform kan ondersteunen in haar ambities qua productontwikkeling en omnichannel verkopen.” 

Jeroen Achterhuis (Algemeen Directeur ArliHemsson): “Luxform is een sterke naam in buitenverlichting. Wij kijken ernaar uit om Chris en Henri en het team van Luxform via ons platform verder te faciliteren in de uitbouw van hun succes en zien daarnaast goede mogelijkheden voor cross selling. ”Het is aan de inzet van onze mensen te danken dat wij de afgelopen jaren een sterke groei hebben laten zien. Met dit gecombineerde team en door in te spelen op elkaars krachten in verschillende distributiekanalen kunnen we daar nu op voortborduren en verdere groei realiseren.” 

Over Luxform

Luxform is een innovatief bedrijf in buitenverlichting met ongeveer 25 medewerkers. Het bedrijf koos een aantal jaar geleden voor een focus op tuinverlichting. Die focus heeft geresulteerd in sterke groei met een uitstekende winstgevendheid bij een verwachte omzet van circa 12 miljoen euro in 2021. 

Over ArliHemsson

ArliHemsson is een house of brands platform met ongeveer 60 medewerkers dat in 2020 met de investering vanuit AVerest Capital is ontstaan uit een combinatie tussen de bedrijven Hemsson en Arli Group. De combinatie is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren, beheren en distribueren van innovatieve producten, concepten en (household) merken in eigen beheer. Hieronder vallen onder andere FAIRYBELL, Cinderella, TED SPARKS, DAMAI, DDDDD, Seahorse en Summerset. De merken van de groep worden internationaal verkocht, onder meer in speciaalzaken, tuincentra, grootwinkelbedrijven en in toenemende mate online via een actieve en vooruitstrevende omnichannel benadering.