Nieuws

Zwapex breidt verder uit door koop AUB, Advisering & Uitvoering Brandpreventie

5 mei 2021

Zwapex breidt verder uit door koop AUB, Advisering & Uitvoering Brandpreventie

Zwapex verstevigt haar leidende positie in de afdichtingsmarkt door de overname van AUB, Advisering & Uitvoering Brandpreventie B.V.. Na de koop van DSA Nederland december vorig jaar heeft Zwapex haar leidende marktpositie verder uitgebreid met de koop van AUB. Met de acquisitie van AUB verstevigt Zwapex haar expertise op het gebied van brandbescherming. 

Groeimogelijkheden

Ton van Bohemen, operationeel directeur Zwapex licht toe: “AUB is een sterk bedrijf op het gebied van brandbescherming. Zij heeft in de afgelopen 23 jaar een uitstekende positie opgebouwd in Brabant en Zuid Holland.” Ruud van Venrooij, directeur AUB: “Zwapex en AUB hebben al met elkaar samengewerkt, dat geeft veel vertrouwen dat Zwapex en AUB elkaar ook in de intensievere samenwerking kunnen versterken.” Marco Hobbel, algemeen directeur Zwapex: “Wij zijn erg enthousiast over de groei- en samenwerkingsmogelijkheden tussen AUB en Zwapex.” Dennis van Venrooij, directeur AUB, beaamt dat. “Zwapex en AUB hebben allebei een uitstekende naam en positie in de markt. Door onderdeel te worden van Zwapex kunnen wij ook grotere en meer complexe werken aannemen.”

 

Verstevigen marktpositie door overnames

Het Rotterdamse bedrijf Zwapex bestaat sinds 1973 en heeft zich niet alleen ontwikkeld tot de expert op het gebied van afdichtingen, maar ook in bouwkundige brandbescherming en milieu-afdichtingen zoals het herstellen van beschadigingen en onvolkomenheden in beton. Vorig jaar is AVerest Capital als investeerder toegetreden met het doel om de leidende positie van Zwapex , onder andere via acquisities, verder uit te bouwen. De acquisitie van AUB past goed in deze Buy & Build strategie. AUB heeft een goede positie opgebouwd in de regio Brabant en Zuid Holland. Zij heeft goede en bestendige relaties met haar klanten.

 

Over AUB

AUB is gevestigd in Nieuwkuijk en is sinds 1998 werkzaam in de brandbescherming en voornamelijk werkzaam in de staalbekleding.

Projecten die AUB heeft uitgevoerd zijn onder meer Brandloyalty in ’s-Hertogenbosch, Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee, Rivierstaete in Amsterdam, Rijntorens in Arnhem en Alkaplast in Etten-Leur. AUB heeft alle certificeringen in huis om de werkzaamheden op een hoog kwalitatief niveau uit te voeren. AUB kan daarbij gebruik maken van haar eigen zagerij, waar alle plaatmaterialen op maat gezaagd worden.

 

Over Zwapex

Zwapex is een innoverende marktleider op het gebied van afdichtingen. Projecten van Zwapex zijn onder meer Pontstijger, Montevideo en Centraal Station Antwerpen. Daarnaast kan Zwapex worden ingeschakeld voor het verwerken van bodem beschermende voegmassa’s in vloeistofdichte verhardingsconstructies en bij projecten op het gebied van bouwkundige brandbescherming.

 

Over AVerest Capital

AVerest Capital is de betrokken investeerder die Nederlandse bedrijven helpt bij groei en transitie. AVerest richt zich op middelgrote Nederlandse (familie)bedrijven met een sterk track-record, die goed gepositioneerd zijn om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. De oprichters combineren hun jarenlange ervaring met een breed netwerk van (oud-) ondernemers en een pragmatische aanpak. Samen met de ondernemers bouwt het management aan succes door actieve en persoonlijke begeleiding.