Investeringen

706 Seating Group

januari 2022

Hoofdkantoor

Zwaag

Branche

Seating furniture

Omvang

48 werknemers

Over 706 Seating Group

706 Seating Group is vijftien jaar geleden opgericht door Bob en Esther Herber, met de ontwikkeling van het eerste stoelmodel, de ‘706’. Inmiddels is 706 Seating Group uitgegroeid tot een leverancier van private label-producten met verschillende concepten voor het lage-, midden-, en hogere segment met meer dan 80 verschillende modellen. 706 Seating Group ontwerpt, assembleert en distribueert de producten via een groot internationaal dealernetwerk waardoor 706 Seating Group een unieke positie heeft verworven in de internationale markt. 706 Seating Group heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Verantwoord ondernemen zit in het DNA verweven. Gebruik van de beste en meest duurzame materialen spreekt voor zich. Bovendien is 706 Seating Group een paar jaar geleden verhuisd naar een energieneutraal pand in Zwaag. 

Investering 706 Seating Group

januari 2022

add-on Workliving

juni 2022

Elkaar versterken door kennis te delen voor gezamenlijke groei

Samen met AVerest Capital zet het bedrijf de komende jaren onder meer in op het uitbreiden van het bestaande dealernetwerk, het verstevigen van de online positionering van het dealernetwerk en het verder aanboren van nieuwe markten. De groei wordt zowel autonoom als door een buy&build-strategie gerealiseerd.

Bob Herber, samen met Ester Herber mede-oprichter van 706 Seating Group: “Na de oprichting vijftien jaar geleden, heb ik samen met mijn vrouw Esther gebouwd aan de onderneming, door voortdurend te investeren en te innoveren. Service aan onze dealers en de levering van kwalitatief hoogstaande producten staat bij 706 Seating Group voorop. Met de komst van Erik Kramers als directeur hebben we vijf jaar geleden een professionaliseringsslag gemaakt en geïnvesteerd in de onderneming om de volgende stap te maken.’’

Esther Herber vult aan: “Door goed HR-beleid en vroegtijdig inspelen op nieuwe ontwikkelingen zoals duurzaamheid,  zijn we succesvol in de markt gebleven. We kijken ernaar uit om met de hulp van AVerest actief te bouwen aan de verdere groei en ontwikkeling van onze organisatie.’’

787 Edition Comfort 10
18 januari 2022

AVerest koopt meerderheidsbelang in bedrijf voor bureaustoelen

AVerest Capital verwerft een meerderheidsbelang in 706 Seating Group. De afgelopen vijftien jaar heeft 706 Seating Group zich ontwikkeld tot een internationale specialist in het ontwerpen, ontwikkelen en distribueren van duurzame, hoogwaardige (bureau)stoelen voor de woon- en werkomgeving en de hospitality-markt.  Daarnaast is het bedrijf sinds kort actief in de markt voor refurbished stoelen. 

Lees meer