Investeringen

Zwapex

februari 2020

Website

zwapex.nl

Hoofdkantoor

Rotterdam

Branche

Kitafdichtingen

Omvang

110 medewerkers

Over Zwapex

Zwapex is een innoverende marktleider op het gebied van afdichtingen. Projecten van Zwapex zijn onder meer Pontstijger, Montevideo en Centraal Station Antwerpen. Daarnaast kan Zwapex worden ingeschakeld voor het verwerken van bodembeschermende voegmassa’s in vloeistofdichte verhardingsconstructies en bij projecten op het gebied van bouwkundige brandbescherming.

 

Investering Zwapex

februari 2020

add-on DSA

december 2020

add-on AUB

april 2021

add-on Simson Applicatie

oktober 2022

Zwapex gaat versneld groeien met partner AVerest Capital

Albert Koops, managing partner AVerest Capital licht toe: “Zwapex is een sterk bedrijf en expert en marktleider op het gebied van afdichtingen. Ze zijn een goede partner voor de bouw en installatiebranche door hun kennis in voegafdichtingen in bijna alle disciplines.

Ook hebben ze een sterke reputatie in de markt en een scala aan zeer loyale klanten door heel Nederland. Wij zijn erg enthousiast over de groeimogelijkheden van Zwapex en de samenwerking met de ondernemende en toegewijde directie.” Vincent Pieterson, managing partner AVerest Capital: “Zwapex is een innovatief bedrijf met een sterk trackrecord. Ze bieden goede oplossingen voor de modulaire bouw en spelen slim in op vraagstukken bij het energieneutraal maken van gebouwen. Ook is Zwapex actief met BREEAM, CO2-reductie en lean bouwen. Wij staan te popelen om hen te helpen hun positie verder uit te bouwen, onder andere door middel van overnames.”

 

Verstevigen marktpositie door overnames

Het Rotterdamse bedrijf Zwapex bestaat sinds 1973 en heeft zich niet alleen ontwikkeld tot de expert op het gebied van afdichtingen, maar ook in bouwkundige brandbescherming en milieu-afdichtingen zoals het herstellen van beschadigingen en onvolkomenheden in beton. Zwapex heeft zich in de afgelopen jaren met enkele overnames versterkt in de markt. Volgens Marco Hobbel en Ton van Bohemen past de investering van AVerest Capital perfect in de lange termijnvisie van de onderneming. Hobbel: “Zwapex is flink gegroeid de afgelopen jaren. De investering van AVerest geeft ons de mogelijkheid om deze groei verder te verwezenlijken en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor verstevigen we onze positie van marktleider.” Van Bohemen: “Door brede met overnames is AVerest een waardevolle partner voor Zwapex in het realiseren van onze doelstellingen. Wij kijken uit naar een prettige en productieve samenwerking”

WhatsApp Image 2022 01 03 at 5 v2.20.09 PM 1
5 mei 2021

Zwapex breidt verder uit door koop AUB, Advisering & Uitvoering Brandpreventie

Zwapex verstevigt haar leidende positie in de afdichtingsmarkt door de overname van AUB, Advisering & Uitvoering Brandpreventie B.V.. Na de koop van DSA Nederland december vorig jaar heeft Zwapex haar leidende marktpositie verder uitgebreid met de koop van AUB. Met de acquisitie van AUB verstevigt Zwapex haar expertise op het gebied van brandbescherming. 

Lees meer
800x532 v3
1 februari 2021

Zwapex breidt uit door koop DSA Nederland

Zwapex Afdichtingstechnieken verstevigt haar leidende positie in de afdichtingsmarkt door koop van DSA Nederland. Met de acquisitie van DSA verstevigt Zwapex haar expertise op gebied van Milieu en Infra en krijgt ze toegang tot innovatieve kitapplicatie machines.

Lees meer